Атентат в Афганистан отне живота на 4-ма цивилни

share

При самоубийствен атентат с камион бомба в Афганистан загинаха четирима цивилни граждани, съобщи АФП. Основната мишена на атентаторите- началникът на полицията в провинция Кандахар, бе ранен.

Атентаторът се е взривил тази нощ с камион, натъпкан с експлозиви, край колата на генерал Абдул Разик. Полицейският началник се е движел из град Кандахар - столица на провинцията, която е бастион на афганистанския бунт. Генералът е леко ранен и скоро ще излезе от болницата. Той е нареждан сред най-влиятелните хора в южната част от страната и води дългогодишна война с талибаните,

При страхотната експлозия са загинали четирима цивилни и са били ранени други 20 души, мирни жители и близки на генерал Рази. Извършителят също е загинал. Никой не е поел отговорността за нападението, но този род атаки са характерни за талибаните, прогонени от власт в края на 2001 г. от международна военна коалиция начело със САЩ.

Междувременно НАТО съобщи, че хеликоптер от войските й се е разбил снощи в източната афганистанска провинция Логар, но загинали няма, информира АП.
 

Водещи новини

Още новини