Броят на загиналите при пожара в тайванска фабрика е девет, един човек е в неизвестност

pixabay
share

Един човек остава в неизвестност след пожара във фабрика, произвеждаща топки за голф в Тайван, загиналите са 9, включително 4 пожарникари, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

По-рано беше съобщено за 10 загинали, но съдебномедицинският анализ показа, че някои кости, намерени по-рано вчера, не са човешки.

Предприятието собственик на завода, "Лаунч текнолоджис", е основен световен доставчик на топки за голф.

Тайванската централна информационна агенция съобщи, че експлозия е причинила срутването на част от сградата около 18:10 ч. в петък, като е затрупала пожарникарите и работниците под развалините. Около 20 минути по-късно е последвала втора експлозия, предаде БТА.

При пожара в технологичния индустриален парк "Пинтун" са ранени повече от 100 души. Пожарът беше потушен едва в събота. Причината за него остава неясна.

Експлозия във фабрика в Тайван, има жертви и ранени

Според годишния доклад на "Лаунч текнолоджис" за 2021 г. Тайван е основен производител на топки за голф, като заводите му доставят продукти на множество големи марки. Компанията, регистрирана на борсата в Тайпе, е доставила около 260 милиона топки за голф през миналата година, което представлява една пета от общото производство в световен мащаб. Около 80% от продажбите ѝ са в САЩ.

Тайванското министерство на труда съобщи в събота, че ще започне разследване на безопасността на труда в обектите на "Лаунч текнолоджис" и нейната компания-майка. Фабриката вече е била глобявана в миналото, установени по време на инспекции.

Водещи новини

Още новини