Френски консулски служител е обвинен в изнасилване на тригодишната си дъщеря

share

Френски консулски служител, обвинен в сексуално посегателство над тригодишната си дъщеря, е арестуван днес в индийски град Бангалор в Индия, съобщи ДПА, позовавайки се на полицията.

Очаква се по-късно днес 39-годишният мъж да се яви пред съда по обвинение в изнасилване, каза представител на полицията.

Мъжът бил разпитан в петък, след като съпругата му индийка заявила, че е извършил сексуално посегателство над дъщеря им.

Външното министерство снощи изяснило, че обвиненият не се ползва с дипломатически имунитет и той е бил задържан. Мъжът не е дипломат, а служител към генералното консулство и ще бъде съден според индийското законодателство, уточни източникът.

Майката на момиченцето изпратила писма до правителството и до френския посланик в Индия, в които настоява да се попречи на мъжа й да напусне страната преди приключването на съдебните процедури. Тя е поискала също от посолството финансова и правна помощ за себе си и трите си деца, които са френски граждани.

Правозащитници и местни жители протестираха вчера пред консулството с настояване мъжът да бъде арестуван. По-късно френската мисия излезе с изявление, че ще окаже пълно съдействие на полицейското разследване.

Водещи новини

Още новини