Япония въвежда по-строги правила за допускане на чужденци от 13 страни

Pixabay
share

Японските власти въвеждат правилата за допускане на чужденци на територията на страната поради опасността от разпространение на нови щамове на коронавируса, предаде ТАСС. Информацията е на Японската радиотелевизионна корпорация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Засегнати са гражданите на Австрия, Белгия, Бразилия, Германия, Дания, Италия, Нигерия, Нидерландия, ОАЕ, Словакия, Швейцария, Швеция и Франция.

Пристигащите ще трябва да прекарат следващите три денонощия в специални карантинни центрове. След това те ще дават тест за коронавирус и при отрицателен резултат ще могат да си отидат у дома за още две седмици на самоизолация.

Японското правителство ще отмени извънредното положение в голяма част от страната

Мерките влизат в сила в петък и ще засягат и тези, които са били в изброените страни в рамките на две седмици преди пристигането си в Япония.

До 7 март в страната остава в сила фактическа забрана за издаване на визи на гражданите на всички страни и региони. Мярката беше въведена на 28 декември и удължена заедно с режима на извънредна ситуация, който остава в сила до неделя в Токио и съседните префектури. Но властите искат да запазят забраната за известно време дори след отмяната на режима на извънредно положение.

В момента в Япония се допускат само японски граждани и дългосрочно пребиваващи чужденци с разрешително за постоянен престой, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини