В Северна Корея завъртяха видеоклип, показващ как ракети изпепеляват САЩ

gettyimages (архив)
share

Северна Корея изнесе музикално представление по случай годишнината от рождението на основателя на страната Ким Ир Сен, което завърши с пародиен видеоклип, показващ как ракети изпепеляват САЩ, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Севернокорейската държавна телевизия излъчи кадри от представлението в неделя, на което присъстваше лидерът Ким Чен Ун. Предния ден КНДР отбеляза 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир Сен с голям военен парад. Музикалното изпълнение беше последвано от кадри от пробното изстрелване на ракета през февруари. Във видеоклипа беше показано как към нея се присъединяват други ракети, които се издигат в небето, прелитат над Тихия океан и избухват в огромни огнени кълба в САЩ. Клипът завършва със снимка на американското знаме, обхванато от пламъци, а зад него се виждат редици от кръстове на гробище.

"След края на представлението всички изпълнители и участници във военния парад ентусиазирано аплодираха и викаха "Ура!", съобщи Корейската централна телеграфна агенция. По телевизията бяха показани кадри, на които се виждаше как Ким Чен Ун се смее и маха с ръка за поздрав.

Водещи новини

Още новини