Ангели на смъртта избиват филипински дилъри на дрога и наркомани

gettyimages (архив)
share

Полицейски отряди, наричани "Ангели на смъртта", са виновни за смъртта на най-малко 87 души през изминалите три месеца във Филипините, пише британският в. Гардиън.

Изданието цитира служители на реда от азиатската островна държава, който разказа за новите подразделения. "Всеки отряд е съставен от 16 души, общо тези съединения са десет", посочи мъжът. "Всички носят черни дрехи и са маскирани", допълни полицаят. Мъжът поясни как работят облечените с власт убийци.

"Ние трябва за най-много две минути да извадим от дома жертвата и да я неутрализираме", посочва Ангелът на смъртта. Мъжът допълва, че работното време на маскираните убийци е нощем. "Ние изхвърляме телата на убитите в други селища или ги хвърляме в реките. Понякога върху труповете слагаме бележка "търговец на дрога" или "наркоман". В зависимост от случая", допълни той.

Дошлият на власт през май 2016 г. филипински президент Родриго Дутерте обяви война на наркокартелите и зависимите от упойващи вещества. Той заяви, че ще се радва да види милиони наркомани мъртви. Радикалните мерки на Манила, включващи и убийства, предизвикаха остра реакция от страна на САЩ и Европейския съюз. Днес Дутерте заяви: Американският президент Барак Обама да върви по дяволите. Европейският съюз да си запази място в Чистилището. Адът вече е препълнен.

Водещи новини

Още новини