12 души загинаха при три бомбени атаки в Пакистан

share

Седмина бойци от антиталибанска милиция в Северозападен Пакистан загинаха днес при експлозия на бомба, на която се натъкнал автомобилът им, съобщи местната полиция, цитирана от АП.

Деветима членове на милицията са ранени при нападение в село Станзай в племенния район Оракзай до границата с Афганистан, каза полицейският говорител Фазал Наим. По думите му бойците били на път за среща, на която да се обсъжда стратегията в борбата с пакистанските талибани.

Няколко часа преди това нападение петима атентатори самоубийци атакуваха полицейски участък в разположения наблизо пакистански град Бану и раниха един полицай. Началникът на местната полиция Нисар Танол съобщи, че трима от нападателите детонирали носените у себе си експлозиви, а полицаите застреляли другите двама, посочва АП.

ДПА цитира друг полицай, според когото от останките на талибаните личало, че те са чужденци, вероятно узбеки. За първото нападение още никой не е поел отговорност, но за второто говорител на талибаните заяви, че е отмъщение за убити осем бунтовници в съседния племенен район Северен Вазиристан, отбелязват агенциите.

Водещи новини

Още новини