Лидерът на КНДР има дете?

share

Съпругата на лидера на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун И Сол Джу, за чиято бременност в последно време циркулират смехове, вероятно е родила, предаде РИА Новости.

Информацията за очакваното дете се появиха преди няколко месеца. Повод за спекулациите стана изчезването на първата дама на Северна Корея, която не се появяваше в публичното пространство в продължение на почти две месеца. В средата на декември Ким Чен Ун и И Сол Джу бяха заедно на траурната церемония по повод годишнината от смъртта на бащата на вожда на комунистическата държава Ким Чен Ир. Тогава И бе облечена в традиционна за азиатската страна рокля и нейният корем бе леко закръглен.

На официалния прием по случай Нова година, предаван пряко по държавната телевизия, И Сол Джу се появи с прилепнала пола и блуза — без каквито и да е било признаци на бременност. Това, както твърдят южнокорейски журналисти, означава, че съпругата Ким Чен Ун вече била родила. Друго доказателство за раждането на първата дама на КНДР се свързва с прозвучалата на празненството песен When a Child is Born ("Когато се ражда дете"), изпълнена от няколко дами, налива масло в огъня на спекулациите руската агенция.

Съпругата на Ким е 27-годишна и е завършила Университета Ким Ир Сен. Нейният баща е преподавател, а майка й лекарка. По данни на службите в Южна Корея Ким Чен Ун е узаконил връзката си нея през 2009 г. Предполага се, че двамата имат още едно дете.

Ким Чен Ун пое партията и правителството след смъртта на баща си през декември 2011 г. Ким Чен Ир наследи своя баща след като основателят на КНДР Ким Ир Сен почина през 1994 г.
 

Водещи новини

Още новини