Порно режисьор е заснел скандалния филм за пророка Мохамед

share

Порно режисьор е заснел скандалния филм за пророка Мохамед, който предизвика мюсюлмански бунтове и безредици по цял свят, съобщи електронното издание Gawker, цитирани от "Стандарт нюз".

Сайтът се позовава на няколко източника, според които посоченият като режисьор на скандалната продукция Алън Робъртс е същият човек, станал известен през 70-те и 80-те години с еротични филми. Според профила на Алън Робъртс в сайта IMDB той е режисьор на порно филмите "Младата лейди Чатърли" и "Щастливата проститутка отива в Холивуд". През 2007 и 2008 г. пък снимал филми на ужасите. В "Невинността на мюсюлманите" бил въвлечен през лятото на 2011 г., когато идеологът на филма Накула Накула му предложил да заснеме продукцията. Тогава обаче филмът трябвало да се казва "Пустинни воини". Бивш бизнес партньор на Робъртс посочва, че режисьорът е бил подмамен също като актьорите, и нямал представа, че се въвлича в антиислямска пропаганда. Същият човек обяснява и че Алън Робъртс е псевдоним, зад който се крие човек с име Робърт Браунел.

След избухването на скандала Робъртс е неоткриваем. В неизвестност е вече и идеологът на филма Накула Накула, който в събота е бил разпитан от полицията в Лос Анджелис, след което си изключил телефона и изчезнал.

Протестите срещу филма "Невинността на мюсюлманите" и вчера продължаваха във всички краища на света. Около 1000 студенти излязоха на мирна демонстрация в Кабул. Стотици се събраха пред американското посолство в Париж, като полицията арестува 150 души за неразрешения протест. Белгийската полиция обяви, че е задържала 230 души в Антверпен след избухнали сблъсъци. Протестиращите издигали антиамерикански лозунги, като някои от тях са запалили американския флаг. Полицаите прекратили протеста със сълзотворен газ. Вчера в социалните мрежи се разпространяваха призиви за нова демонстрация.

Заради напрежението около американските мисии САЩ призоваха персонала на посолствата си в Тунис и Судан да се евакуират от страната.

Либийските власти арестуваха вчера 50 души за участие в нападението срещу американското посолство в Бенгази, при което бе убит посланикът на САЩ в страната. Те посочиха, че неколцина от задържаните са чужденци, влезли в Либия от различни места, включително Мали и Алжир, а останалите са се присъединили към тях или са им симпатизанти.

Водещи новини

Още новини