Демонстрации срещу военната ескалация в Близкия изток бяха организирани в Ню Йорк, преди Бенямин Нетаняху да говори в ООН

Getty images (архив)
share

Демонстрации срещу военната ескалация в Близкия изток бяха организирани днес в Ню Йорк преди обръщението на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху към Общото събрание на ООН, прeдаде БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2652

Късно снощи вечер около гарата "Гранд Сентрал" в Ню Йорк се събраха пропалестински и произраелски протестиращи, което доведе до ограничаване на достъпа до сградата. Полицията разпръсна тълпата и блокира някои входове, като попречи на демонстрантите да влязат вътре.

Хиляди хора се събраха и на стълбите на Нюйоркската библиотека и тръгнаха към сградата на ООН, където също бе организирана демонстрация.

Участниците в проявите изискват от САЩ и съюзниците им повече усилия за насърчаване на мира.

Нетаняху ще участва днес в годишната сесия на Общото събрание на ООН, на която до момента много световни лидери призоваха Израел и ливанското шиитско движение "Хизбула" да приемат предложеното 21-дневно спиране на сраженията, за да се даде време за дипломация и да се предотврати пълномащабна война.

Макрон: Би било грешка Нетаняху да откаже прекратяването на огъня в Ливан

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2652

Водещи новини

Още новини