Николай Кръстев, журналист: За жалост отношенията ни със Северна Македония няма да се подобрят

Кадър: Нова нюз
share

Крайно време е да видим едно нормално поведение от страна на властите в Скопие, защото отново започнаха да се изказват изключително негативно за България. Това заяви в интервю за NOVA NEWS международният анализатор и журналист Николай Кръстев.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1319

Коментарът му е по повод днешното неофициално посещение на македонския президент Гордана Силяновска-Давкова, която заедно с Румен Радев ще наблюдават тази вечер операта „Набуко“ в София.

Според Кръстев обаче културното мероприятие, макар и хубава инициатива, не е достатъчно, за да нормализира отношенията между България и Северна Македония, тъй като това може да се случи само чрез традиционна дипломация.

Румен Радев посрещна Гордана Силяновска-Давкова

В тази връзка той напомни категоричния отказ на властта в Скопие да впише българите в македонската Конституция.

Новата управляваща партия не иска да чуе и дума за вкарването на етническите българи в Конституцията. Искат да има ново предложение, а всъщност проблемът вече не е между Северна Македония и България, а между Северна Македония и Европейския съюз, коментира журналистът.

По думите му едва ли в скоро време ще има съществено подобрение в отношенията между България и Северна Македония. Не е и оптимист, че българският президент Румен Радев ще получи покана да посети Скопие.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1319

Водещи новини

Още новини