Владимир Чуков: Близкият изток остава предизвикателство и за бъдещия американски президент

БНТ
share

Темата с хутите е пряко свързана със САЩ. Днес се очаква Бенямин Нетаняху да отпътува за Вашингтон, като там има предвидена среща с Джо Байдън. Хутите се опитаха да се настанят в дневния ред на двустранните отношения и да ангажират оставащото внимание на Джо Байдън в Белия дом. Това заяви  международният анализатор Владимир Чуков в ефира на БНТ.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2321

„Близкият изток остава предизвикателство и за бъдещия американски президент. Тези дни ще се реши дали Камала Харис има пълна подкрепа за предстоящите избори”, допълни още той.

Чуков: И без атентата Тръмп ще спечели изборите

Чуков допълни, че Доналд Тръмп подкрепя Израел, но не и Нетаняху.

Относно размяната на удари между хутите и Ираел, Чуков коментира: "Деескалация на напрежението между Иран и Израел няма и не може да има. Определени политически кръгове, които черпят своята сила от религията, не могат да се договорят за бъдещето на държавата в Израел. Докато в Иран властта е доминирана от доктрината на джафаритите, представена от духовния ръководител, юриста-богослов Али Хаменей. Можем да очакваме нещо като примирие, което се търси чрез посредници. След разменените удари между хутите и Израел, президентът на Египет е поискал посредничеството на султаната Оман."

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2321

Водещи новини

Още новини