Австралия най-притегателна за имигрантите

share

Австралия надделя над САЩ и Сингапур и вече е най-привлекателната дестинация за имигрантите заради качеството на живот и перспективите за кариера. Това сочи международно проучване, цитирано от Ройтерс.

За нуждите на анкетата на организацията "Икспат експлорър" към банката Ейч Ес Би Си (HSBC) над 3000 преселници в повече от 100 страни са ги оценили по различни критерии - настаняване, храна, здравеопазване, възможност за отглеждане на деца и качество на придвижване до работното място. Австралия заема първото място с 10 на сто от респондентите, които са изразили предпочитание към нея.

"Докладът свидетелства, че преселниците поставят начина на живот и добруването пред парите", заявява Греъм Хюнис, шеф по дребно банкиране в австралийския клон на банката. Със съвсем малко изоставане САЩ заемат втората позиция като страна с по-големи възможности за кариера и високо заплащане, допълва БТА.

Също с малка разлика Сингапур е трети, предпочетен от 9 процента от анкетираните заради качеството на живот и възможностите за работа. В класацията следват Хонконг, Канада, Великобритания и Франция. Имигрантите са привлечени от високите заплати в Хонконг и Великобритания, докато Канада печели точки с начина на живот, предаде Ройтерс.

Водещи новини

Още новини