Мира Баджева: Тръмп е в кръгова отбрана

БНТ
share

Скандалът между САЩ и Русия се развива с огромна скорост. Думата "хаос" се появява все по-често при коментарите за случващото се в Белия дом. Това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева по повод скандала със съветника на на президента Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин.

Припомняме, че Флин подаде оставка в понеделник след разкрития, че е обсъждал американските санкции срещу Русия с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк преди встъпването в длъжност на президента Тръмп и е подвел вицепрезидента Майк Пенс за съдържанието на разговорите си.

Журналистът Мира Баджева заяви, че Тръмп оправдава очакванията за управлението си. Този път скандалът е много голям и при по-нататъшното му развитие може да се стигне до искане за импийчмънт. Учудена съм, че такъв опитен разузнавач като Флин допуска такава груба грешка – да говори с руския посланик, нарушавайки закона. Флин пое вината, но това ще хвърли сянка върху управлението на Тръмп. Американският президент е крайната цел в случая, заяви Баджева.

Откакто встъпи в длъжност, Тръмп действа в условията на кръгова отбрана, коментира тя. Мира Баджева очаква противопоставянето на Тръмп с различни групи в американското общество да продължи да се задълбочава.

Все повече се набива на очи алюзията с Никсън, но мисля, че все още не можем да говорим реалистично за импийчмънт, заяви Весела Чернева. Да си част от екипа на Тръмп в момента не е толкова завидно. Подкрепата за американския президент е рекордно ниска. Тръмп в момента трябва да реши как да успокои ситуацията и да покаже, че има контрол в Белия дом, каза още директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика.

Водещи новини

Още новини