Апокалипсисът започна с вулканите

share

Все повече учени твърдят, че апокалипсисът вече е започнал с изригването на вулкани е различни части на планетата. Освен в Исландия от началото на годината са "събудени" и действат вулкани в Италия, остров Суматра, Южна Америка, дори в Македония, пише в. "Всеки ден".

В Суматра вече загинаха стотици от разливащата се лава. Канадски и руски вулканолози прогнозират, че от изригванията в Исландия може да тръгне наводнение, което да прерасне в световен потоп. Лавата ще затопли крайбрежията на стотици и хиляди километри.

"Под угроза са Петербург, Калининград, Ню Йорк и Рио де Жанейро", казва Николай Жарвин от Московския държавен университет. В момента, в който топенето на гренландския ледник стигне критична точка, исландския разлом може да се разцепи. Тогава Североамериканската земна плоча ще тръгне нагоре, а Евразийската - надолу. Ще се образува пропаст, в която ще нахлуе вода, нагрята до 1000 градуса. След което ще последва взрив, а над Земята ще се установи нулева видимост, обяснява руският учен.

Ако прогнозите му се сбъднат, всички спящи вулкани ще се събудят.

"Океанът буквално ще бухне, водата ще се издигне и ще завали библейски дъжд", казва Жарвин. Според него този апокалипсис ще сполети планетата между 2030 и 2070 година.

Водещи новини

Още новини