Нови протести в Тунис

share

Туниската полиция разпръсна с гумени куршуми и сълзотворен газ протест на опозицията в град Сиди Бузид, откъдето през 2011 година тръгна бунтът, свалил режима на президента Зин ал Абидин бен Али, предаде АФП.

Един човек е ранен от куршум, а четирима са приети в болница, след като се почувствали зле от сълзотворния газ, съобщи за АФП главният надзорник на болницата в Сиди Бузид, уверявайки, че хората не са пострадали сериозно. Силите на реда започнали да стрелят във въздуха, след като демонстранти, настояващи за оставка на правителството, ръководено от ислямистката партия "Еннахда", се опитали да проникнат със сила в сградата на местната власт в Сиди Бузид, разказа същият източник.

Протестиращите разбили входната врата на губернаторството. След стрелбата хората изпаднали в паника и тълпата демонстранти се пръснала, бягайки от сълзотворния газ. В края на юли полицията разпръсна по същия начин няколко десетки демонстранти, недоволни от забавянето на заплатите. Те атакуваха сградата на местната управа в Сиди Бузид и хвърлиха вътре запалени автомобилни гуми. Сиди Бузид е люлката на бунта в Тунис, избухнал на 14 януари миналата година и довел до свалянето на бившия президент Зин алАбидин бен Али след 23 години на власт.

Водещи новини

Още новини