20 футболисти се удавиха в река

share

По информация на световните агенции 20 футболисти и фенове на конгоанския клуб Върджин са се удавили в река Луапула в Замбия.

Трагедията се е случилa, след като групата се е прибирала след двубой с местен отбор. Вицекомисарят на областта Лаупили Аарон Мушанда, играчите и футболните запалянковци са се връщали у дома след мач срещу замбийски отбор в неделя, когато трите кораба са се обърнали.

"Корабите са се преобърнали в средата на река Луапула, тъй като са били ударени от силна вълна, предизвикана от друг преминаващ кораб. На плавателните съдове е имало повече от 100 души, но 80 от тях са спасени от екипажа. За съжаление най-малко 20 са загиналите“, заяви Мушанда.

На този етап местните все още вадят останките от корабите, а полицията работи по установяване самоличността на жертвите. Президентът на ФИФА Сеп Блатер изпрати своите съболезнования на футболната федерация на Конго.

"От името на ФИФА и лично от мое искам да изкажа своите съболезнования на Футболната федерация на Конго“, гласи съобщението на Блатер до президента на местната федерация Констант Омари Селемани.

Водещи новини

Още новини