Телевизионна водеща: Дебелите хора са като мъртвите

Кадър: Youtube
share

Вълна от възмущение и неодобрение отключи в Египет известната телевизионна водеща Рехам Саид в последното си предаване, в което разкритикува хората с наднормено тегло.

,,Дебелите хора са като мъртвите - те са в тежест на семействата им и на държавата'', заяви в ефира на предаването си 44-годишната Саид.

,,Никак не изглеждаш добре, когато носиш абая (вид традиционна рокля в Египет - б.р.) и едва ходиш. По този начин губиш част от твоята женственост'', допълни тя по адрес на по-пълните жени в северноафриканската страната.

Изказването ѝ по деликатната тема отприщи недоволство сред обществото, което я обвини в опозоряване на достойнството на египетските жени.

Заради необмисления си коментар Саид ще бъде привикана за обяснение от медийния регулатор в страната, а пък съд в Кайро вече е насрочил дело за 14 октомври заради ''оклеветяване спрямо гражданите с наднормено тегло'' и ''разпространение на фалшиви новини''.

Самата Саид публично се извини за думите си, споделяйки, че не е искала да обиди никого, както и че срещу нея се провежда ''доста активна кампания''.

,,Ето защо реших да се оттегля от телевизията и да насоча всичките си грижи към децата ми'', обяви още 44-годишната водеща, цитирана от световните агенции.

Водещи новини

Още новини