75 застават пред съда за сблъсъците в Порт Саид

share

На 75 души бяха повдигнати обвинения заради сблъсъците на стадиона в северния египетски град Порт Саид, при които загинаха над 70 души, предаде РИА Новости.

Сред обвиняемите има и седем полицаи и трима сътрудници на местния футболен клуб "Ал Масри". Генералната прокуратура в Египет, която повдигна обвиненията, е работила върху няколко версии за трагедията от престъпна небрежност до заговор с цел провокиране на безредици. По информации на местни медии неизвестни лица нарочно са затворили портите на спортния комплекс, за да не могат хората да излязат. Освен това по време на безредиците на стадиона за няколко минути е било изключено осветлението.

По време на мач на 1 февруари т.г. между "Ал Ахли" от столицата Кайро и местния "Ал Масри" започнаха сблъсъци. Въпреки победата на "Ал Масри" с 3:1, феновете на местния отбор нахлуха на терена и нападнаха треньорите и играчите на гостите. В резултат на безредиците загинаха 74, а около 300 бяха ранени. След трагедията футболната федерация на страната обяви нулева година.

Водещи новини

Още новини