Откриха 20 тона от златото на Кадафи

share

В пустиня в южната част на Либия бяха открити 20 тона злато и 80 милиона евро, които принадлежали приживе на бившия лидер Муамар Кадафи, съобщи "НетПрес".

Според местните медии, златото и парите били открити по време на въоръжените сблъсъци между опозиционните групи в южната част на страната.

Въпреки че имуществото на Муамар Кадафи предизвиква бурни реакции някои смятат, че неговата стойност е около 85 милиарда евро. Други обаче са категорични, че богатството му се оценява на над 200 милиарда долара.

Запознати смятат, че по-голямата част от богатството му е в злато, бижута и долара. Предполага се, че значителна част от него е закопано в пустинята.

Медии припомнят, че от Централната банка на Либия непосредствено преди силите на Алианса да атакуват страната са изтеглени около четири тона злато и близо 500 милиона долара, които Кадафи най-вероятно е укрил някъде из пустинята.

Припомняме, че преди известно време двама либийци бяха арестувани близо до границата с Нигерия. Те се опитваха да установят контакт с бивш сътрудник на Кадафи и няколко висши офицери от тайните служби с цел да получат сведения за укриваното злато.

Водещи новини

Още новини