Терористи окървавиха музей в Тунис! Жертвите станаха 22 (обновена+видео)

gettyimages
share

Най-малко 11 души бяха убити в Тунис, предаде ТАСС.

Три въоръжени с автомати "Калашников" лица нападнаха чуждестранни посетители на музей, намиращ в центъра на столицата на африканската страна – Тунис и взеха за заложници десетки души. При операцията на органите на реда срещу екстремистите единият от нападателите е загинал от праните си, а още двама терористи били застреляни. При атаката на престъпниците са загинали седем туристи и местен гид. В официално съобщение на българското външно министерство се посочва, че няма пострадали български граждани.

Културната институция на страната се намира близо до тунизийския парламент. Заради това първоначалната информация бе за атака срещу органа на законодателната власт.

Министър-председателят на Тунис Хабиб Есид обяви, че загиналите при атаката в музей „Бардо“ са 19. 17 от тях са туристи. Сред тях има испанци, германци, италианци, поляци и един тунизиец, съобщава Би Би Си. Досега се смяташе, че загиналите са 11. 22 туристи са ранени. Сред тях има двама граждани нас Тунис.

22 души са убити при атаката в Тунис. Нападателите са били трима. Единият е избягал. Това сочат данните до момента, заяви пред Нова тв посланикът на България в Тунис Михаил Николовски по повод нападението на музея "Бардо".

"Нападнали са музея и са опитали да влязат в парламента, но са били разкрити от силите за сигурност поради различния тип оръжие. Ранени са около 17 души. Те са закарани в болница. Сред тях има италианци, поляци, испанци и една японка. Засега не се съобщава националността на убитите. Засега обаче няма данни за български граждани, които да са пострадали при инцидента”, посочи посланикът.

По думите му вчера в медиите била пусната заплаха срещу реда в Тунис по повод задържаните затворници, свързани с терористичната организация „Ал Шария”. Засега обаче никой не е поел отговорност за трагичните събития.

Водещи новини

Още новини