Женен мъж стана кралица на красотата

Gettyimages
share

Транссексуална жена на име Бейли Ан влезе в историята като първият биологичен мъж, спечелил короната на Мис Мериленд САЩ.

Бейли Ан е първата транс жена, която си осигури титлата, и също така отбелязва мястото си като първата американка от азиатски произход и съпруга на военен офицер, която представлява Мериленд.

„Знаех, че това ще означава много за всички ЛГБТК деца навън, които може да се чувстват така, сякаш не им е мястото в кутия – като мен, докато растях“, каза тя пред DC News Now. Сега Ан се придвижва напред като официален представител на щата Мериленд в конкурса Мис САЩ, а ако го спечели ще има шанса да представя родината си на конкурса „Мис Свят“.

Транссексуална влиза в риалити, за да съблазнява мъже

Победителката в конкурса за красота каза, че се чувства комфортно, заобиколена от другите състезателки в конкурса, въпреки че е единствената транс жена в надпреварата, и описа преживяването като „сестринство“, пише Телеграф.

„Чувствах се уверена в собствената си кожа на 31 години, като се състезавах, което е над възрастовата граница, която е 28 – както знаете, Мис Вселена Организация премахва ограничението сега – така че всяка жена от всички възрасти може да се състезава“, каза още Ан. Тя добави, че се надява победата й да насърчи още транссексуални жени да се явяват на конкурси за красота.

Водещи новини

Още новини