В САЩ арестуваха влиятелен религиозен лидер, блудствал с деца

Gettyimages (архив)
share

Наасон Хоакин Гарсия, водач на една от най-големите религиозни организации в света, беше заловен и арестуван в Калифорния в мащабна операция на властите срещу разпространението на детска порнография. Сред задържаните е именно и Гарсия, срещу когото предстоят да бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора, блудство с малолетни и разпространение на сексуално съдържание с деца.

Гарсия, който оглавява организация с повече от милион последователи по целия свят, и трима други негови сподвижници, са обвинени в извършването на общо 26 престъпления в периода от 2015 до 2018 година.

Според разпространената от американските власти информация организацията е привличала малки момиченца, които били принуждавани да извършват сексуални действия ''по волята на Апостола'', както е бил известен Гарсия в общността.

Според обвинителния акт, състоящ се от 19 страници, малолетните, които били членове на религиозната секта, били карани да изпълняват съблазнителни танци в оскъдно облекло, да се опипват и накрая да се отдадат на водача си, предадоха световните агенции.

От организацията лаконично заявиха, че са убедени, че техният водач ще бъде оправдан по всички обвинения.

Водещи новини

Още новини