Поп фолкът плаче в катастрофи: Живот на косъм и смърт преследват чалгата

Телеграф
share

Не една фолкдива бива замесена в брутална катастрофа през годините. Повечето от певиците се измъкват без драскотини, но други губят живота си.

Само преди дни известната фолкдива Анелия за пореден път бе забъркана в катастрофа, която в момента се разследва от Районната прокуратура в Ловеч. Тежкият сблъсък стана на 18 август в землището на село Славщица между „Ауди Кю 8“, в което е пътувала Анелия, и „Мерцедес С-320“. Инцидентът стана около 06,40 часа сутринта. Аудито пътува към столицата и е управлявано от 54-годишен мъж от София - охранителя на Анелия. Мерцедесът пък шофира 33-годишен от София и пътува в посока Варна. При удара между двете возила мерцедесът изхвърча от пътното платното и пада в крайпътна канавка с дълбочина от около 2,50 м. Автомобилът с Анелия се завърта на 180 градуса.

При тежкия сблъсък най-тежко пострадало 7-годишно дете, което пътувало в мерцедеса. След преглед в болница в Ловеч е транспортирано за лечение в плевенска клиника в тежко състояние. Впоследствие бе транспортирано с хеликоптер в „Пирогов“. Според родителите детето им е с изваден далак, изрязана част от тънкото черво, с множество травми и огромна липса от плътта на левия крак.

Разследването продължава с разпити на свидетели и назначени експертизи, пише Хотарена.

През 2021 г. Преслава катастрофира на магистрала „Тракия“. Инцидентът се разигра по посока за Пазарджик, а фолкдивата, за радост на всичките й фенове, не пострада тежко. Чалгаджийката имаше леки наранявания, а очевидец на катастрофата бе оказал първа помощ на изпълнителката и на спътничката й.

Фолк певицата Анелия катастрофира, колата е тотал щета

През 2022 г. фолкаджията Денис Теофиков катастрофира тежко на пътя Русе-Бяла.

Отсечката е известна с честите пътните инциденти, които нерядко приключват с фатален край. Неслучайно е известна като „Пътя на смъртта“. Именно там на косъм от смъртта се разминава и Денис, който пътува за участие в русенска дискотека. Малко след 11 часа вечерта шофьорът му влиза в завой с 90 км/ч и губи контрол над автомобила. Забиват се в мантинелата, а ударът е толкова жесток, че се отварят всички въздушни възглавници. Денис се отървава само с леки наранявания и въпреки това отива на участието си. По-късно шофьорът му е уволнен.

Анелия проговори за катастрофата, бащата на раненото дете бил с положителна проба за амфетамин

2 години по-рано името на Емилия бе забъркано в инцидент. През 2018 г. певицата Емилия катастрофира също на АМ „Тракия“. Тя пътуваше с годеника си Жорж Башур. Зад волана тогава бе 19-гдишният син на годеника й. Момчето навлиза с висока скорост от суха на мокра настилка и се е получил аквапланинг и губи контрол над возилото.

Тогава тримата бяха настанени в болница „Света Анна“. Младежът бе в много тежко състояние, с тежка черепно-мозъчна травма. Башур и Емилия ce разминаха с гръдни и лицеви травми. След известно време младото момче загуби живота си.

Галена също е сред певиците претърпели пътни инциденти.

През 2012г. тя пътува с охранителя и озвучителя си към Слънчев бряг, където я очакват мъжът й Галин и синът им Стефан. Изпълнителката на „Много ми отиваш“ се връща от участие предната вечер и бърза да се види със семейството си.  Озвучителят, който спи, изхвърча от колата, но оживява. От удара е пострадала само предната броня на джипа, който е получила като подарък от мъжа си за рождения си ден.

Тежката катастрофа, при която загина Румяна става на пътя Бургас-София, на километър източно от сливенското село Блатец, Голфът на певицата се блъснал челно в микробус Fiat. При удара Румяна загива на място. Двете ѝ деца - 12-годишният тогава син Илиян и малката ѝ дъщеря са тежко ранени.

Разследването тогава установява, че катастрофата е била изключително по вина на Любен, който управлявал колата с изключително висока скорост. От удара катастрофиралият автомобил бил неузнаваем. Двигателят влязъл в купето, а задните седалки били откъснати. Въпреки трагедията, която предизвика, водачът се размина с условна присъда и не изплати кръвнина на децата на загиналата Румяна. През годините дъщерята Марияна, която поразително прилича на майка си неведнъж е казвала, че с брат ѝ биха простили на убиеца на майка им, ако той им поиска прошка някой ден.

Не по-малко трагична е съдбата и на фолкпевицата Рейхан.

Младата изпълнителка умира нелепо на 19 години след тежки травми, причинени от катастрофа край Севлиево на 23 юли 2005 г. Тогава на място починаха приятелят й Мартин Кискинов-Кезо, който управлявал колата, и пътуващият на предната седалка саксофонист от оркестър "Кристал". Рейхан е с тежка черепно-мозъчна травма, счупен таз, разкъсан пикочен мехур и голяма белодробна травма. Веднага след инцидента певицата е настанена в болницата в Севлиево, в състояние на кома и апаратно дишане. В габровската болница пък са й направени поредица от операции, които стабилизирали състоянието й. Това позволило Рейхан да бъде преместена в "Пирогов", където лечението продължило. Певицата се стабилизирала и излязла от кома, но лекарите я поддържали в медикаментозна наркоза. Няколко дни по-късно е преместена в Правителствена болница в относително стабилно състояние. Надеждите на лекарите били големи и жизнените показатели на певицата се стабилизирали. Две седмици след операцията състоянието й внезапно се влошава и тя почива на 25 август 2005 г. Погребана е в Ямбол в съседство с по-голямата си сестра Севджан, която загива при подобни обстоятелства.

Водещи новини

Още новини