Емили Тротинетката: Бих участвала на Олимпийските игри като жена

Фейсбук
share

Бих участвала на Олимпийските игри като жена, заяви Емили Тротинетката пред „България Днес“.

Олимпийските игри завършиха със злато за двете боксьорки Иман Хелиф и Лин Ю-Тинг, които създадоха остри реакции в българската и световната публика. Причината - били мъже.

„Този хейт е изцяло ненужен за тези жени - продължи Емили, - в личните си карти те са жени. Израснали са като жени и са били такива цял живот", коментира тя.

Тя е на мнението, че твърде много внимание се обръща на тези две състезателки. „Олимпийският комитет има много строги тестове. Измерили са количествата мъжки и женски хормони и са били в границите“, увери блондинката.

Емили посочи, че България също е имала случаи, в които са участвали жени, които на пръв поглед си изглеждат като мъже.

Иман Халиф подаде жалба в съда заради онлайн тормоз

Същото твърди и културистът Тихомир Рангелов, който се беше превърнал за известно време в жена. Като бивш състезател и член на националния отбор за 10 години Тихомир много добре знае какво се случва в кухнята на Олимпийския комитет: „Единствено се гледа дали са в граници половите хормони - тестостерон и естроген“, категоричен е фитнес инструкторът..

И Емили, и Тихомир са съгласни, че в боксовия мач нещата не са до сила. „То е до техника и до бързина, а не до това колко силно ще удариш опонента“, обясни Емили.

Тайван срещу IBA: скандалът с женския бокс влиза в съда

„Да не забравяме, че въпросната тайванка е губила вече 4 пъти на,фона на 9 победи. Това действително не е толкова впечатляващ резултат“, коментира Рангелов.

Водещи новини

Още новини