Майката на Стефан Рядков стана бездомна

булфото
share

Майката на актьора Стефан Рядков е настанена в бургаска болница, пише Блиц.

80-годишната жена е самотна и няма кой да се грижи за нея. Освен това 12 пъти обирали дома й. Досега жената живеела в стара сграда, която не била поддържана. Милка Рядкова е позната в медицинските среди в града, защото навремето е била специалистка по рехабилитация. “Сега е много депресирана и много нещастна”, казват лекарите. Рядкова е почти неподвижна, има тежко заболяване на коленните стави. За да не бие на очи дългият й престой, докторите я прехвърлят в други отделения, после пак я връщат в реанимация.

Според бургаския сайт “Бесове” през последните години г-жа Рядкова живее съвсем сама в ужасни условия на втория етаж в държавна сграда, която се разпада. За да се качи, трябва да мине по стръмни прогнили дървени стълби, а 12 пъти цигани нахлували при нея и грабили каквото намерят. За последно са откраднали водомера, водата тече навсякъде и сградата е наводнена.

Стефан Рядков е израснал с майка си в две стаи в тази къща, но сега живеел в скромен апартамент в столицата и не може да я вземе при него. Една година тя живяла при познати, но от зимата е в болницата. Кметът на Бургас Димитър Николов дал на Рядкова квартира на последния етаж на висок блок в квартал „Зорница, но там били само голи стени и трябвали пари, за да стане за живеене. Рядкови нямат роднини, за да се грижат за нея.

Водещи новини

Още новини