СЕМ прецаква ВИП Брадър

Кадър: Нова телевизия
share

СЕМ е на път да прецака най-култовото шоу в България "ВИП Брадър".

Медийният регулатор принуди продуцентите да изгонят от предаването един от основните персонажи, които вдига рейтинга му – Ванко 1, пише "България днес".

Най-вероятно на риалитито ще бъдат наложени и тежки глоби. Причина за това е нецензурният език, който участниците използват в праймтайма. Също така в предаването повече няма да бъдат канени криминално проявени и хора, имащи проблеми със закона.

Заради всички проблеми с участниците засега сметката на "ВИП Брадър" не излиза. Продуцентите дадоха високи хонорари и на Нора Недкова и на Ванко 1. Те обаче напуснаха предсрочно и така не успяха да се вихрят докрай в предаването. Ако предаването плати и още глоби, то печалбата драстично намалява, а рейтинга пада.

Скандалът с Ванко 1 започна заради сигнали до медията, че участието на осъден престъпник за трафик дава лош пример на подрастващото поколение. Рапърът беше изведен тихомълком от предаването под претекст, че е тежко болен.

Участието на Главчев във "ВИП Брадър" накара дори авторитетния английски вестник "Гардиън" да напише материал по темата, озаглавен "Осъденият трафикант напусна "ВИП Брадър" след протести". Изданието припомня, че Ванко е осъден за трафик на жени и лежа няколко години зад решетките.

"Главчев е осъден на 12 години затвор, но е освободен предсрочно само 3 години по-късно съгласно спорни промени в Наказателния кодекс", припомня английският вестник.

По случая пред изданието се изказаха дори собствениците на Нова телевизия.

"По повод получените оплаквания нашата местна компания преразгледа критериите за подбор на участници в подобни предавания, като наказателно осъждане за такива обвинения е изключително сериозно и компанията няма да включва повече фигура с подобни присъди в бъдещи шоута", казват пред "Гардиън" собствениците на телевизията.

Членът на СЕМ Бетина Жотева осъди остро влизането на Ванко 1 в къщата. Според нея хора, които имат криминално минало, не заслужават да се показват публично.

"Станало е тенденция да се канят престъпници в телевизията, защото българските журналисти смятат, че това е огромно постижение", довери пред "Гардиън" Жотева.

Водещи новини

Още новини