Отвлякоха кучето на дует "Ритон"

Булфото
share

Катя и Здравко от дует „Ритон" вече трети ден са потънали в скръб. Причината е безследното изчезване на техния домашен любимец Лъки. Те дори публикуваха сърцераздирателно съобщение във „Фейсбук", чрез което умоляват всеки, който има някаква информация за любимеца им, да се свърже с тях, пише в. "Всеки ден".

„Приятели, вече трети ден откакто изчезна кученцето ни и почти нямаме надежда да го видим отново. Това се случи в събота (14.06) в кв. „Михайлово" в Банкя край Пътеката на здравето, написа дуетът в социалната мрежа. Те са силно притесни, че домашният им любимец е откраднат. Катя си изплакала очите и отказвала да повярва, че е напълно възможно никога повече да не види кучето си, а Здравко обмислял варианта да обяви колосална сума за намирането и така да си върне хайванчето. Тъй като четириногото било доста добродушно, най-вероятно някой го е подмамил и тихо и кратко си го е взел, коментирали певците.

Източници на „Всеки ден" дори разкриват, че най-вероятно се касае за класическо отвличане на домашен любимец. През последните години похищаването на животни стана по-модерно дори и това на деца. Причините са няколко. Първо много ВИП личности и богаташи, особено когато нямат деца, са силно привързани към домашните си любимци и са склонни да се бръкнат с много пари за тяхното връщане. Друг аргумент е, че полицията ще обърне съвсем минимално внимание за това, че е изчезнало куче или коте, няма да се вдигнат изобщо да го търсят. Още повече че ако някой отвлече куче, шансът да се отърве безнаказано е доста голям.

Дуетът чака всеки ден неотлъчно до телефона с надежда, че всеки момент ще звънне и ще получат информация за Лъки. „Няма значение колко ще иска, само да е жив и здрав, не ме интересува дали са го откраднали или намерили, просто да ни го върнат", споделила Катя пред приятели. Тя била убедена, че животното е отвлечено, защото два дни преди нещастието безследно и мистериозно изчезнала каишката на кучето.

Лъки е средно голямо, черно, с бяло петънце на гърдите, дълга, лъскава козина. „Има си паспорт и е обезпаразитено. Ако хората, които са го взели, обичат животните истински, би трябвало да знаят, че то много страда в момента!", написаха още в социалната мрежа Катя и Здравко.

Водещи новини

Още новини