Илиян: Искам да запиша 5-и клас

Булфото
share

Фолк певецът Илиян трогна феновете си с житейската си история за бедното си и нещастно детство.

Изпълнителят на чалга хита "Ти си яка тупалка" призна, че още на 10 години зарязал даскалото, за да си изкарва прехраната като музикант по сватби. Необразоваността обаче днес му тежи и той е твърдо решен в най-скоро време отново да седне на ученическата скамейка, макар вече да е прехвърлил 30-те, пише в. "Всеки ден".

Детството на Илиян било посечено от тежкия развод на родителите му, който се случил, когато той бил във втори клас. Още 8-годишен започнал да се изявява по сватби в родното Велико Търново, където пеел и свирел, като за надница получавал безплатна храна от угощението за сватбарите.

"Ние със сестра ми бяхме много малки, когато започнахме да работим - бяхме по на 8-10 годинки. Радвам се поне, че се занимавах с нещо, което е интересно и ми харесва", споделя хитовият днес певец. "Зарязах училището, за което съжалявам много. Ако не бях дошъл в София обаче, нямаше да съм това, което съм сега. Неук съм, всичко си уча сам, интересувам се. Изкарал съм едва до 4-ти клас. Когато дойдох в София, говорех на диалект, неправилно съм се изказвал, но се интересувах и се научих.  Със сигурност съм решил да завърша поне основно, че дано и средно", обяснява фолк изпълнителя.

Илиян е решил да учи, за да даде добър пример на сина си.

Водещи новини

Още новини