Каплата държал ръката на умиращия Отвертката

share

Васил Капланов-Каплата, бивш гард на Пламен Галев и Ангел Христов, държал ръката на умиращия Николай Радев-Отвертката, който почина след мистериозен побой с лекарското семейство Карастоянови в Дупница.

Смъртоносно раненият Отвертката, също служител на Галеви, облян в кръв, със стени сили успял да звънне по мобилния си телефон на Каплата. Васил Капланов веднага се озовал на мястото, но това не помогнало на Отвертката, който умрял малко по-късно в болницата в Дупница, пише в. "Уикенд".

Абсурдът в случая е, че Каплата е изгонен от структурата на така наречените Братя Галеви точно заради тежък конфликт с Николай Отвертката. Напрежението между тях преди години се изострило до такава степен, че Каплата извадил пистолет и стрелял в един от офисите на Галеви. Куршумите проехтели покрай главата на Отвертката и се забили в стената, припомнят отлично запознати.

Вбесен от тази нечувана дързост, Пламен Галев, пред чийто очи се разиграла сцената, лично уволнил Каплата.

След инцидента отношенията между Радев-Отвертката и Капланов-Каплата станали хладно-враждебни. В последния си миг обаче Отвертката извадил мобилния си и набрал първия му попаднал номер - този на Каплата. Сега Васил Капланов е един от свидетелите по делото за убийството, оръжието, за което все още не е намерено.

Водещи новини

Още новини