Иванка Тръмп пристигна с яхтата си в Южна Албания

gettyimages
share

След представянето на проекта на съпруга си Джаред Къшнър за изграждане на петзвезден луксозен курорт на остров Саза̀н, Югозападна Албания, дъщерята на бившия американски президент Доналд Тръмп, Иванка Тръмп, избра и тази година да летува на албанското крайбрежие, информира ТВ „Клан“, цитирани от БТА.

Дъщерята на кандидата за президент на тазгодишните избори в САЩ посети миналата година град Саранда, античния град Бутрѝнт и остров Сазан по южното албанско крайбрежие и нос Родо̀н (Kepi i Rodonit) близо до северния крайбрежен град Дуръс, припомня телевизията.

Яхтата на Иванка Тръмп беше забелязана отново тези дни по южното крайбрежие – близо до курортното селище Чепаро̀ до Вльора, където беше закотвена във вторник сутринта.

Съпругът на Иванка Тръмп планира инвестиция от над един милиард долара на Балканите, за да осъществят два проекта в Албания – на Сазан и на полуостров Звърнѐц по южното крайбрежие – и един в сръбската столица Белград, припомня албанският информационен портал „Ора Нюз“.

Нощувки по 1400 долара – дъщерята на Доналд Тръмп потвърди инвестиции на съпруга си в остров Сазан, Южна Албания

Инвестиционната компания на Джаред Къшнър „Афинити Партнърс“ (Affinity Partners) планира да трансформира Сазан, който е бивша военна база, в луксозен екокурорт с марката „Аман“ (Aman), каза Къшнър в интервю за „Блумбърг Нюз“, цитирано от „Ора Нюз“.

„Остров Сазан е една от най-девствените и уникални плажни ивици, които съм виждал по света“, заяви Къшнър.

„Афинити Партнърс“ планира да развие и албанския полуостров Звърнец, крайбрежен регион с повече от три мили бели пясъчни плажове, като построи няколко курорта в района с близо 10 000 вилни единици и хотелски стаи.

Според информация на Евронюз Албания Джаред Къшнър е бил в Албания няколко пъти от 2021 г. насам. Последното му посещение е било през юни тази година, когато той и съпругата му Иванка са пътували до Балканите с частен самолет и са пътували из Албания с хеликоптер.

Инвестицията на Къшнър за преобразяване на остров Сазан в елитен курорт възлиза на 930 милиона евро, отбелязва Евронюз Албания.

Проектът за Сазан ще се администрира от луксозната хотелска компания „Аман“ (Aman), която има над 30 хотела в 20 държави, които се посещават от известни лица като Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, семейство Кардашиян, Анджелина Джоли, Дейвид Бекъм, Джордж и Амал Клуни, Том Ханкс и други.

Водещи новини

Още новини