Карла Бруни е поставена под съдебен надзор заради мъжа ѝ

Gettyimages
share

Карла Бруни, съпругата на бившия президент на Франция Никола Саркози, беше обвинена и поставена под съдебен надзор във връзка със случай, касаещ съпруга ѝ, съобщава БТА.

Случаят засяга казуса със Зиад Такиедин, обвинявал Никола Саркози, че е финансирал предизборната си кампания за президентските избори през 2007 г. с либийски пари. След това Такиедин промени твърденията си през 2020 г.

Разследването, по което сега беше обвинена Карла Бруни, търсеше отговори на въпроса защо френско-ливанският посредник Такиедин, който първоначално беше основният свидетел, твърдящ, че Саркози е получил финансиране от режима на покойния либийски диктатор Муамар Кадафи, е променил в крайна сметка позицията си.

Карла Бруни шокира с външен вид

Разследващите подозират, че няколко приближени до Никола Саркози са оказали натиск върху Такиедин и че Карла Бруни е имала минимална роля във всичко това. На самия Саркози бе повдигнато обвинение в оказване на натиск върху свидетел в началото на октомври.

Иначе основният процес срещу Саркози за незаконно финансиране на предизборна кампания ще продължи в началото на следващата година.

Водещи новини

Още новини