Рут Колева брани пушенето на трева

share

Рут Колева реагира остро в социалната мрежа срещу дискусия за легализирането на канабиса у нас. „Гледам телевизия, разни идиотки обясняват как марихуаната за медицински цели е престъпление и как отключва шизофрения и СПИН едва ли не. Имам остро желание да им забия по един шамар”, написа на стената си певицата, която е дъщеря на председателя на федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев.

Преди няколко дни гръмна новината, че държавата проучва възможността да се разреши употребата на марихуана за медицински цели. Tоксико-химичната лаборатория на ВМА e мястото, където се изследват наркотиците, тяхното количество и състав.

Според решение на Националния център по наркотични вещества трябва да се направи анализ на изследванията за употреба на марихуана за медицински цели. Целта е държавата да вземе решение - ще се разреши ли медицинската употреба или не.Според Центъра по наркомании употребата на марихуана в медицината не е препоръчителна. Различни организации обаче прилагат списък с болести, за които лекият наркотик помагал.

Спорът за и против медицинската марихуана се води в целия свят. Някои държави разрешават употребата й. Други, сред които и България, поставят хората, които употребяват марихуана, под ударите на закона. У нас трима пациенти са осъдени за употреба на коноп.

Водещи новини

Още новини