Турция ще се изпразни "до няколко години", остава без туристи

pixabay
share

Туристи твърдят, че Турция ще се изпразни "до няколко години", тъй като цените са скочили много в популярните курорти.

В TikTok се появяват видеоклипове на много хора, които разказват за ситуацията, тъй като не могат да повярват колко тихо е било в страната това лято.

Един пътешественик, с псевдоним "slimwadie5", обясни, че е видял голяма разлика в цените през последната година.

Например, той се натъкнал на пътуване с бърза лодка, което се оказало 120 паунда за един час пътуване. „Онзи ден бях на разходка с лодка, струваше 20 паунда и това беше добре – това беше разумно. Отидох в Burger King и беше 5 паунда – това е евтино. Сега седя на това място – за бургер е 12 паунда. За вода е 2 паунда – цените стават като в Лондон.

„Сестра ми и нейното малко семейство казаха, че няма да се върнат отново. Виждал съм някои публикации тук, където хората казват: още няколко години и Турция ще бъде мъртва", обяснява той.

След това той обръща камерата, за да покаже колко е тихо в района, а подобна картина е описана и от други потребители на социални медии.

Друга потребителка на TikTok, с псевдоним justjennybenny, също каза, че тази година в Турция има „странна атмосфера“.

Във видеото тя разказа на хората, че е „толкова тихо“ в Мармарис, а тя посещава района редовно. Тя посочи, че знае колко натоварена е обикновено Турция през лятото, но тази година нещата са много различни, пише pochivkata.blitz.

Джени каза: „Мястото е мъртво. Вчера отидохме на плажа и не напуснахме плажа до 20:00 ч. и се разходихме из Ичмелер – всички ресторанти бяха празни. Просто има странно усещане. Посетихме Мармарис онзи ден и сякаш 50% от хората не са тук. Чувството е толкова странно. Имам чувството, че сме тук по време на учебната година". 

Джени призна, че някои неща са станали „скъпи“, но не може да превъзмогне колко тихо е било. Вечерта някои шезлонги дори били празни, което според нея е наистина необичайно.

Много хора споделят мислите си онлайн, откакто видеоклиповете започнаха да се публикуват. Някои хора предполагат, че цените са се „повишили“ в района след пандемията от коронавирус и това „отблъсква хората“.

Един човек каза: "Живея в Кипър и тук е същото".

Друг пише: „Посещавам Турция два пъти годишно в продължение на 20 години. Миналата година вероятно беше последният ми път. Цените бяха ужасни. Чувствах се ограбен на всяка крачка. Не съм резервирал тази година – както казахте, имаше особено усещане.

Трети също отговори: „Току-що се върнах от Анталия. Беше мъртвило. Всички цени се вдигнаха много. Всички те искат евро, а не лира, както и забраната на Instagram и убиването на уличните кучета. Има много причини.“

Водещи новини

Още новини