Азис скъса нервите на шефа на Софийската опера

share

На петото издание на оперния фестивал "Сцена на вековете" легендите на българската оперна музика и техни колеги от Италия и Румъния били унижени, както никога досега.

На великите гласове се наложило да се надвикват в ариите си на откритата сцена в царския дворец на старопрестолния град с чалгата на Азис, Ивана и Преслава, пърхаща с високи децибели над околностите и излъчвана от тузарска сватба в бившата резиденция на Тодор Живков на Арбанаси.

Шефът на Софийската опера и балет маестро Пламен Карталов беше в прединфарктно състояние и за малко да спре спектакъла на култовата опера „Риголето" от Верди заради чалгарския купон. На няколко пъти плейбеците на Азис, Ивана и Преслава заглушиха изпълненията на тенорите и сопраното, твърди в. “Десант”.

Гафът изумил над 1500 зрители – българи, руснаци, японци, германци и англоезични туристи, които били платили по 50 лева за билет, за да слушат и гледат оперното представление. Преди падането на завесите горкият шут Риголето плакал два пъти – че загуби дъщеря си Джилда и че беше унизен от воя на фолк дивите.

Водещи новини

Още новини