Лейди Гага отмени концерта си в Индонезия

share

Лейди Гага отмени концерта си в Джакарта след натиск от страна на религиозни групи в Индонезия, пише АП.

На 3 юни тя трябваше да изнесе концерт като част от актуалното си световно турне, но още със съобщаването на събитието то беше последвано от остри реакции, пише dnevnik.bg.

Ислямистки лидери излязоха на протести и заявиха, че имиджът й може да окаже пагубно влияние върху младите хора. На това мнение бяха и политици от страната, като съпротивата стигна дотам, че изпълнителката беше заплашена с физическа разправа, ако слезе от самолета си.

Бой Рафли Амар, говорител на полицията в страната, казва, че няма как да се осигури адекватно обезопасяване на събитието. До отмяната на концерта й бяха продадени 52 хиляди билета, колкото е капацитетът на стадиона, на който трябваше да се проведе шоуто.

Поради опасения от музиката и имиджа на Лейди Гага концертите й в Южна Корея бяха забранени за зрители под 18 години. Християнска група в страната пък определи изявите й на сцената като "порнографски" и организира молитва за отмяната му. Въпреки това концертите в Южна Корея са вече разпродадени. Подобни настроения бяха демонстрирани и в България - Знеполският отец Йоан осъди "хомосексуалните внушения" в песните й.

Лейди Гага ще гостува в София на 14 август.

Водещи новини

Още новини