Вещи на Джако отиват на търг

share

Лични вещи на Майкъл Джексън ще бъдат разпродадени на търг в Лос Анджелис. Сред най-впечатляващите експонати са червено кожено яке и ръкавица с пайети.

Червеното кожено яке, с което Майкъл Джексън записва легендарния хит от 1983 година "Beat It", е сред вещите, които ще бъдат продадени на търга. Това е била и една от основните сценични дрехи на Краля на попа на турнето му от 1988 година "Victory". Очаква се за якето, което носи подписа на Джeксън, да бъдат платени над 75 хиляди долара.

Ръкавицата, която предстои да бъде продадена на аукциона, е била носена от Краля през 1984 година на Американските музикални награди. Предполага се, че тя ще достигне над 175 хиляди, предаде БНТ.

Винаги, когато имаме ръкавица, която Майкъл Джексън наистина е носил, тя се превръща в най-скъпо продадената вещ на аукциона, обясни Нейт Сандърс.

За сценичния костюм, с който Джексън се появява на 13-ите Американски музикални награди през 1986 година, също може да се наддава на търга. Звездата носи тоалета по време на изпълнението на песента "We Are the World", а по яката на бялата риза все още може да се забележи гримът на артиста. Костюмът се състои от четири части - панталон, риза, яке и златен колан, и се очаква да бъде продаден за 50 хиляди долара.

Колекционерите могат да наддават онлайн за вещите на Краля до 18 декември.

Водещи новини

Още новини