Майкъл Корс и Маркеза украсиха Седмицата на модата в Ню Йорк

Getty Images
share

Седмицата на модата в Ню Йорк продължава да привлича интереса на холивудските знаменитости с провокативните тенденции за следващата пролет. Особено любопитни за звездите бяха дефилетата на дизайнера Майкъл Корс и луксозната модна къща "Маркеза".

Ревюто на Майкъл Корс се очакваше с голям интерес както от модните специалисти, така и от почитателите му сред звездите. Колекцията на прочутия американския дизайнер излъчва изтънченост. Тя е в ретро стил и е изпъстрена с цветове. По думите на самия дизайнер, от нея струи оптимизъм.

За създаването на някои облекла са използвани раирани платове. Сред преобладаващите цветове са ярко червено, жълто, зеленикаво и електриково синьо. Ефектните аксесоари подчертават още повече изискания стил.

Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бяха Майкъл Дъглас и съпругата му Катрин Зита-Джоунс.

Колекцията на модна къща "Маркеза" на британските дизайнерки Джорджина Чапман и Керън Крейг също беше посрещната с аплодисменти. Темата е Индия. Под звуците на традиционна музика бяха показани различни модели на индийско сари с украса от тюл в бяло, тъмно червено и цикламено, разказва БНТ. Джорджина Чапман, сподели, че когато са разработва колекцията си, те са си представяли 60-те години и сблъсъка на западната култура с индийската. Това ни вдъхнови за лятото, допълни тя.

Изключително атрактивни са облеклата с ресни, волани и асиметрични форми.

Лейбълът е любим за много знаменитости, сред които Дженифър Лопес, Пенелопе Крус, Блейк Лайвли, Ева Лонгория и Риана.

Водещи новини

Още новини