Изумрудено е цветът на 2013-а

share

На прага на 2013 модните диктатори съветват да изпратим подобаващо хитовия за годината мандаринен цвят и да посрещнем изумруденото.

Именно това ще е топнюансът на новата година. На него ще се набляга особено в гримирането, пише hotnews.bg.

На подиума тази палитра присъстваше в колекциите на дизайнери, като Майкъл Корс, Нанет Лепор и Вивиен Там. Дизайнерката Трейси Рийз излезе на ревюто си за поклон именно в изумруденозелено.

За актуалността на тази палитра сигнализираха специалисти от компанията Pantone. Тя създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете. Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано и на прогнозите за непрекъснат интерес.

„Ето че дойде времето и на зеленото. Цялото семейство на този цвят се засилваше още от 90-те години на миналия век”, коментира Лиатрис Айзман, директор на изследователското подразделение на Pantone.

Според нея към този цвят трябва да се обръща внимание и от психологична гледна точка.  Изумруденозеленото е толкова балансиран цвят, а балансът е нещо, на което се обръща внимание. Това е цвят на растежа, обновлението, единството и регенерирането.

Сред интериорните решения зеленото е почти неутрално и може да допълни всичко останало. Може да се съчетае с бежово, черно, синьо и дори жълто.

Водещи новини

Още новини