Пиян като кирка забравил къде паркирал колата си и я обяви за открадната

share

Пиян мъж от петричкото село Първомай загуби колата си и я обяви за издирване, съобщават от пресцентъра на полицията в Благоевград, съобщава Е-79.

На 7 ноември около 04:00 часа в РУП-Петрич се е явил 39-годишният Г.П и подал сигнал за откраднат автомобил. Мъжът обяснил надълго и нашироко, че около 19:00 часа на 6 ноември, в района на бензиностанция на изхода в с.Първомай, под предлог, че на едно от три непознати за него лица му е прилошало и се нуждае от медицинска помощ, ги е качил в управлявания от него лек автомобил ”Сеат” и е потеглил в посока гр.Петрич. Същият заявил, че в близост до ханче на главен път Е-79 между гр.Петрич и ГКПП-Златарево, както е управлявал автомобила е бил ударен по главата, след което е изпаднал в безсъзнание и се е свестил на непознато за него място в полето, лежащ на задната седалка на автомобила, а тримата мъже са били извън него.

Г.П. разказал още, че е успял да избяга, като първоначално е стигнал до с.Кърналово, а след това с такси се е придвижил до РУП-Петрич, където съобщил, че е извършен грабеж на лекия автомобил. След проведени оперативно издирвателни мероприятия, тъжителят е разобличен в лъжесвидетелстване, а колата е намерена паркирана на ул.”Струма” в гр.Петрич, в добро техническо състояние и без липси и повреди. Материалите по случая са изпратени на Районна прокуратура -Петрич

Водещи новини

Още новини