Горим повече калории с филми на ужасите

share

Британски учени установиха, че гледането на филми на ужасите ни кара да слабеем, защото горим повече калории по време на прожекцията, пише в. "Дейли мирър".

Учени от университета в Уестминстър изследвали показателите на зрители, докато гледали селекция от класически хоръри. Отчетени били техният сърдечен ритъм, вдишването на кислород и издишването на въглероден двуокис, разходът на енергия. Екипът установил, че хората, които гледат подобни ленти, горят с една трета повече калории, отколкото ако бяха застанали пред бял екран, пише btvnews.bg.

Участниците в експеримента изгаряли средно по 113 калории на 90-минутна прожекция, което се равнява на 30-минутна разходка. Най-страховитите филми ни карат да слабеем повече, защото страхът ускорява сърдечния ни ритъм.

Екипът, воден от д-р Ричард Макензи, обяснява тези промени в метаболизма с отделянето на адреналин, предизвикан от страховите реакции. Той намалява апетита и спомага за изгарянето от организма на повече калории.

Били класирани и филмите на ужасите, които най-много помагат за вталяването ни. Първо място заема класиката "Сиянието" с Джак Никълсън, при която се изгарят 184 калории. На второ място бе класирана лентата на Спилбърг "Челюсти" със 161 калории, а на трето - "Заклинателят" със 158 изгорени калории.

Водещи новини

Още новини