Човек на Берлускони осъден за порно в служебния си мобилен

gettyimages
share

Джоакино Каянело получи година и четири месеца затвор, забрана да заема публични длъжности и да плати съдебните разноски, съобщи "Варезе нюз", цитирана от БТА.

Той бе признат за виновен в това, че за периода 2007-2009 г. е ощетил с около 1000 евро ръководеното от него дружество "АМСЧ съоръжения и услуги" на общината в Галарате (северна Италия), като е използвал служебен телефон за лични нужди.

Прокурорът Роберто Пиро поиска три години лишаване от свобода без смекчаващи вината обстоятелства. Той изтъкна, че освен материалната злоупотреба налице е и порнографското съдържание на обикновените и видео обажданията, извършени от подсъдимия, който е известен с активната си дейност в партията на премиера Силвио Берлускони "Народ на свободата".

Защитата оспори обвинителната теза, като се позова на закон от 1990 г., с който бяха ликвидирани общинските фирми в Италия и приравнени към частните, където не може да се държи сметка за използването на фирмените телефони.

Акционерното дружество, ръководено от подсъдимия, се занимава със снабдяване с газ и вода, събиране на битови отпадъци, транспортни услуги, управление на аптеки, паркинги, плувни съоръжения и недвижими имоти. Неговият капитал възлиза на повече
от 20 млн. евро с мажоритарен акционер общината в Галарате, която има дял 99,88 %. Поради това съдът постанови, че става дума за злоупотреба с обществени фондове и наложи лишаване от свобода.

Водещи новини

Още новини