Създадоха платформа за графити артисти, които преобразяват София

Bulphoto
share

Създадоха платформа за графити артисти, обяви кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

Графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ" на ул. Данаил Николаев. През техните очи градската среда оживява такава, каквато всички ние мечтаем да я видим: зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим, споделя Терзиев. 

И така, заедно с тях:

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм.

Превърнахме 30 контейнера за смет в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София. Вярвам, че сте ги видели из София.

Постарахме се да засегнем и важната тема за борбата с наркотиците и тяхното противодействие.

Този проект на Столична община се случва с усилията и подкрепата на направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ и ОП Туризъм.

До края на годината един тъмен и неприветлив подлез на бул. "Ботевградско шосе" ще бъде почистен и осветен, а легендите на българския спорт ще оживеят там чрез графитите на най-добрите артисти.

Графити фестивал в София: Над 1 декар стени ще бъдат нарисувани

Целта на екипа ни е:

Да почистим и преобразим още повече подлези и градски пространства с осигурените допълнителни 300 000 лв. от бюджета за тази година.

Да направим София столица на градското изкуство.

Да предоставим повече места за артистите, където да творят свободно и по правила.

Да покажем, че градът може да бъде чист, подреден и същевременно да вдъхновява с креативността на своите хора и артисти.

Благодаря на екипа на Столична община и всички артисти, с които заедно изпълваме града с живот, завършва столичният кмет. 

Водещи новини

Още новини