Героят Дедпул може да постави рекорд на търг за комикси

facebook.com/Deadpool
share

Корицата на изданието, в което за първи път се появява Дедпул в комиксите, бе пусната в продажба от базираната в Далас аукционна къща „Херитидж окшънс“ (Heritage Auctions) тази седмица на цена от 7,5 милиона щатски долара. Ако бъде купен на тази цена, това ще бъде най-скъпият комикс, продаван някога, информира БТА. 

Персонажът е създаден от сценариста и художник Роб Лайфелд, когато той е на 23 години. През 1991 година излиза и броят New Mutants #98, в който се появява за първи път Дедпул. Роб Лайфелд не е собственик на творбите. Той продава авторските права на колекционер преди 25 години. 

Филмът "Дедпул & Върколака" постави рекорд в боксофис класацията на Северна Америка

Райън Рейнолдс играе Дедпул в касовия хит „Дедпул & Върколака“, филм на „Марвел“, собственост на „Дисни“. Продукцията се нарежда на първо място в класацията на най-печелившите филми с рейтинг R за всички времена с повече от 879 млн. щатски долара от продажби на билети в световен мащаб. 

Когато New Mutants #98 излиза през 1991 г., комиксът струва 1 щатски долар. Сега оригиналните издания са едни от най-търсените за колекционерите, като в „иБей“ се продават за 350 до 55 000 щатски долара.

Роб Лайфелд създава Дедпул като комбинация между Спайдърмен и Дж. Ай. Джой. Веднага след първата му поява „Марвел“ е затрупан с писма от фенове.

„От „Марвел“ се свързаха с мен и казаха, че от 15 години не са получавали толкова много писма от фенове за нов герой“, каза Лайфелд. 

Досегашният рекордьор в аукционите за комикси е копие на Action Comics #1, в който за първи път се появява Супермен и който беше продаден за 6 млн. щатски долара, също от аукционна къща „Херитидж окшънс“.

Водещи новини

Още новини