Еуфория по улиците на Аржентина след победата на Копа Америка

Getty Images
share

Аржентинците излязоха по улиците, за да отпразнуват победата с 1:0 над Колумбия във финала на Копа Америка в неделя, след като световните шампиони стигнаха до успеха с гол в продълженията в Маями.

След напрегнати 90 минути, завършили 0:0, Лаутаро Мартинес отбеляза единственото попадение в 112-ата минута, за да осигури рекордната 16-та титла на Аржентина в южноамериканския турнир Копа Америка.

Хиляди привърженици се събраха в Буенос Айрес в ранните часове на сутринта край прочутия обелиск в синьо-бели фланелки въпреки ниските зимни температури в региона, пише БТА.

Не можем да искаме от тези момчета нищо повече, те не спират да ни доставят радост на фона на цялото икономическо напрежение, с което живеем всеки ден, каза Пабло Руц, 26-годишен студент, имайки предвид 300-процентната годишна инфлация, която стопи спестяванията на домакинствата.

Началото на мача на стадион "Хард Рок" в Маями Гардънс, Флорида, беше отложено с повече от час, след като хиляди фенове без билети се опитаха да влязах на трибуните.

Мачът бе последният за Анхел ди Мария с екипа на Аржентина. Очаква се капитанът Лионел Меси и защитникът Николас Отаменди също да обявяват, че спират да играят за националния отбор.

Меси, който не е в състава на Аржентина за Олимпийските игри в Париж, контузи глезена през първото полувреме и в крайна сметка напусна терена през второто, докато феновете му се ръкопляскаха от трибуните.

Водещи новини

Още новини