Млада жена изригна срещу скъпотията в днешно време: Как се очаква да живея така?

Кадър: ТикТок
share

Млада жена, която понастоящем живее в Барселона, насочи вниманието към себе си и като цяло към днешното младо поколение не само в Испания, но и по света.

По нейните думи е изключително трудно младите хора днес да се уредят със собствено жилище предвид безумните цени на имотния пазар. Според нея заплащането в родната ѝ Испания също не отговаря на високите цени на живота.

„Току-що прочетох, че младите хора до 29 години в Испания взимат средно по 1055 евро. Някой ще ми обясни ли как може да се живее така?! Какво бъдеще може да градиш?“, коментира тя и допълва, че само между 40 и 60% от тези пари отиват за наем.

Момиче с две дипломи и три езика не може да си намери работа: Не съм се чувствала толкова унижена

В публикувания клип тя обясни още, че масово испанските семейства дават по 400 евро на месец, за да посещават децата им детска градина, а като се отчете и инфлацията в страната, тя поставя под въпрос възможността да се правят и отглеждат деца в родината ѝ.

Забелязвам, че в последно време доста испанци се връщат обратно тук, за да работят или учат. Обаче минималната заплата на испанците е с 20% по-ниска на фона на останалите страни в Европейския съюз... За какво им трябва да се връщат тук, разсъждава тя.

В заключение младата жена споделя, че бъдещето на младите хора в страната е „несигурно“.

„Да, в Испания е приятно да отидеш на море, да се разходиш през лятото, но тук няма бъдеще – хората бягат. За финал, приятели, бъдещето е безнадеждно в голямата си част“, завършва тя мрачната си прогноза.

Водещи новини

Още новини