Тази вечер започва тридневният рибен фестивал в Поморие, съобщават от общинския пресцентър.
Идеята на фестивала, финансиран по Програмата за морско дело и рибарство, е чрез концерти, презентации на рибни ястия, театрални скечове и занимания да бъде представена част от живота и занаята на рибарите. Фестивалът се организира за първи път и се реализира по проект "Насърчаване развитието и популяризирането на рибарството на територията на община Поморие".
Празникът ще започне от 18:00 часа с представяне на Монографията "Езикът на българската кухня" в Градската художествена галерия "Дечко Стоев". Заедно с научното изследване, за първи път ще бъде представен и интересният "Анхиалски рецептурник", създаден по повод фестивала. От 20:00 часа на централния площад ще има "Анхиалска вечер", подготвена от театралите в Народно читалище "Просвета 1888".
Утре Рибен фест – Поморие ще предложи рибни кулинарни изкушения, приготвени от шеф Виктория Зайкова и шеф Махмуд ал Байруми. На специално построена сцена на Рибарското пристанище двамата готвачи ще покажат уменията си и всеки желаещ ще може да дегустира, да се снима или да сподели идея.