Делегация от "Бетис" Севиля посети древния Абритус

Google Maps
share

Официална делегация на футболен клуб Бетис, включваща трима членове на Борда на директорите, разгледа древния Абритус край Разград, съобщи пресаташето на Регионалния исторически музей в Разград Георги Тодоро, цитиран от БТА.

Часове преди мача на севилци от Лига Европа срещу Лудогорец на "Хювефарма арена" екскурзоводи от музея предложиха на гостите от Испания виртуална и реална разходка из Историко-археологическия резерват. С делегацията на Бетис бяха и членовете на управата на българския шампион Теменуга Газдова - председател на Борда на директорите на Лудогорец, Александър Александров – президент на клуба, Ангел Петричев, изпълнителен директор, спортният директор Георги Карамаджуков и маркетинг-директорът Анна Пенчева.

В Северен централен район обсъждат инициативи за развитието на туризма

Визитата започна в залите на Интерактивния музей, където с помощта на модерните технологии членовете на делегацията имаха възможност нагледно да се запознаят с любопитни детайли от историята на Римската империя и в частност – Абритус

Зад вратичките на камерите с въпроси за живота на древните те намираха верните отговори, отпечатаха си по една римска монета, откриха на политико-географската карта от онова време Севиля и си организираха „модно ревю“, облечени в римски дрехи. Разходката продължи във вила „Урбана“, където сред колонадата всички се снимаха за спомен и завърши с наздравица с червено вино.

Мачът от група С на Лига Европа между Лудогорец и Бетис започва тази вечер от 19:45 часа, а стадион "Хювефарма Арена" отваря врати в 17:45 часа.

Водещи новини

Още новини