Доктор Инна Михайлова посочва колко полезна е черешата, но също така и кои хора трябва да внимават с този плод.
Сладките череши съдържат много калий – важно вещество за метаболитните процеси, както и за баланса на течностите в организма. Съдържат желязо в излишък, което помага за справяне с анемията, предаде Dariknews.
Черешата е полезна за профилактика на заболявания на пикочно-половата система. Освен това черешите влияят благоприятно на храносмилането и имат леко слабително действие. Те потискат появата на ракови клетки в организма.
В черешите има и много витамин В, благодарение на който можете да излекувате лоша кашлица, да потискате симптомите на астма и да облекчите задух.
В същото време черешите са опасни за диабетиците, ако се консумират прекомерно – могат да причинят пристъп. Хората със заболявания на стомашно-чревния тракт трябва внимателно да похапват череши.
Здравият човек се препоръчва да яде не повече от 300 грама на ден.