Светът започна да посреща 2022 г.

Freepik
share

Посрещането на Новата година започна вече от островната държава Самоа, следващи са Австралия, Азия, Европа, Южна Америка, Източният бряг на САЩ, Калифорния, Хавай, а последни в 2022 г. ще влязат необитаемите островчета Бейкър Айланд и Хауланд Айланд в Тихия океан, предаде ДПА. Днес и утре посрещането на 2022 година ще отнеме 26 часа - между 10 ч. по Гринуич днес и 12 ч. по Гринуич.

Милиарди хора се готвят за втората поредна Нова година, която отново е белязана от противоепидемични мерки. Много масови тържества и новогодишни фойерверки бяха отменени в цял свят, например в Лондон и Париж. Другаде тържествата ще са в значително ограничен мащаб, включително в Мадрид и Рио де Жанейро.

София посреща 2022 г. със светлинно шоу пред сградата на БНБ

В Берлин няма да има заря пред Брандербургската врата, нито масови празненства, в които да се включат стотици хиляди хора. Обществената телевизия Цет Де ЕФ обаче ще предложи на зрителите си шоу с участието на певици като Бони Тайлър и Мариане Роземберг.

В Сидни новогодишната заря ще е със зрители, но онези, които искат да присъстват на живо, трябва да си купят билет за едно от 30-те места за наблюдение.

В Ню Йорк традиционното новогодишно тържество на "Таймс Скуер" тази година пак ще е със зрители, но те ще трябва да докажат, че са ваксинирани срещу COVID-19.

Водещи новини

Още новини